Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/7/c/danskdansk.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/7/c/danskdansk.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/7/c/danskdansk.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Om os - danskdansk

Om danskdansk

danskdansk laver samfundsrelevant teater, som afspejler det mangfoldige danske samfund.

Vi giver plads til stemmer, perspektiver og historier, der åbner op for det ufortalte, og som forvandler stereotypen, fordommen og klichéen til mennesker af kød og blod; komplekse og flerdimensionelle.

Vi har alle brug for at se os selv spejlet i kunsten og kulturlivet.

Vi skaber scenekunst, der bygger bro på kryds og tværs af baggrunde, og vi stræber efter at skabe rum, hvor vi kan mødes i ligheder og lære af forskelle. Vi udvider dansk identitet og tager ejerskab.

Værdier

Vi vil afspejle mangfoldigheden i samfundet og arbejder for bred repræsentation på og bag scenen og ikke mindst blandt publikum.

Vi udvikler vores forestillinger i tæt samarbejde med vores publikum i form af research, interviews og ikke mindst publikumsprøver. Vi er opsøgende i processen og med den færdige forestilling.

 

danskdansk ledes af

Sandra Yi Sencindiver (1980)

— Kunstnerisk leder / Skuespiller / Instruktør
— Dansk-amerikansk-koreansk scenekunstner
— Én af grundstifterne af danskdansk (2009)
— Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater (2007)

Sandra har arbejdet som skabende scenekunstner på små og store scener bl.a. Århus Teater, Det Flydende Teater, Østre Gasværk Teater, Teater Grob, Nørrebro Teater, Teater Rio Rose, Cantabile 2, Teatergrad og som skuespiller i tv og film, fx. på Broen 4, Bäckström – kan man dö tv2 ganger? og er snart aktuel i en ny kommende Amazon tv-serie.

Statens Kunstfond har præmieret Sandra Yi Sencindiver for sit arbejde som instruktør for forestillingen »Sorg – i børnehøjde« (Teatergrad) samt forestillingen »QUEENS« (danskdansk).

Sandra brænder for ligestilling og bred repræsentation i kulturlivet.

danskdansks bestyrelse er

Yildiz Akdogan (forkvinde)
Andrea Vagn Jensen
Manilla Ghafuri
Abdel Aziz Mahmoud
Tess Skadegård Thorsen

danskdansks historie

danskdansk blev stiftet i 2009 ud fra et brændende ønske om at gøre dansk kulturliv og scenekunst mere mangfoldigt.

Teatret debuterede med forestillingen »Den Hvide Mand – en kompliceret kærlighedserklæring« på Teater Grob i 2011.

I årene 2012–2014 var danskdansk huskompani på Østre Gasværk Teater, hvor de spillede forestillingerne »Media Machine« (2012) og »Frelserne« (2013).

I 2014 forlod danskdansk teatersalene for at indtage byrummet og møde publikum dér, hvor de er. De samlede kræfter med Det Flydende Teater og var en del af skabelsen af byrumsteatret Teatergrad, som skulle præsentere og formidle nyskabende teater ude i byrummet.

danskdansks debut i byrummet blev den interaktive forestilling »Oprørt« i en container på Den Røde Plads på Nørrebro.

I 2015 spillede danskdansk i cafeer med den samfundssatiriske »Perker Cabaret«. Forestillingen drog på landsdækkende turné året efter.

I 2016 indtog danskdansk de københavnske badeanstalter og hammam med »Forført«, hvor et deltagende publikum mødte erotisk verdenslitteratur i sanselige omgivelser. Forestillingen blev årets Highlight på CPH STAGE.

Senere på året indtog danskdansk biograferne med »Hellig Krig«, som var live radioteater om terror, tro og jihad. Det markerede også det sidste samarbejde med Hassan Preisler, en af de originale medstiftere af teatret.

I starten af 2018 præsenterede danskdansk sammen med Teatergrad forestillingen »Ikke uden min mor – en kvindesaga i tre generationer« og i samme efterår havde »Udvandrerne« premiere.

I februar 2020 havde danskdansk premiere på forestillingen »QUEENS« om at være ung kvinde i dag. Statens Kunstfond præmierede Sandra Yi Sencindiver for instruktionen.

I juni 2021 afholder danskdansk readingen »DØD OVER TROPER« på Mungo Park, hvor man vil kunne høre uddrag fra fem nye dramatiske værker, der på hver sin måde fornyer scenekunsten med deres blik på verden, og den måde man afbilder den.